NuffNang...

Friday, August 31, 2012

Ambang Merdeka @ UiTM Melaka

Ini entry bergambar.. Malas nak tulis panjang2.. Ada test Calculus menyusul..

Perarakan lintas hormat masuk..

Ucapan Datuk Mizan, Rektor UiTM Melaka.

Ramai yang hadir walaupon ramai dh balik..

Datuk Mizan habis berucap..

Bak kata Zati,roommate Ieysha,,
dia ni Lecturer yang paling bersemangat yg pernah dia jumpa..
Dia lecturer Masscomm..

Smart jer dorang..
Budak2 Palapes (Askar Univ)




Bersedia nak naikkan bendera..

Brass band yg mengiringi semuanya..
Lagu patriotik, negaraku dll..
Hanya jemputan.. Bukan UiTM punyer..
Rasanye laa..

See that? Dorang letak bendera Malaysia kat bawah..
Tak patot~

Muka menanti detik 12 Malam.. Penat..

Persembahan teater Palapes dan Komander..
Suasana aman di kampung..

Ada petani, nelayan dll..

Komunis datang dekat Kampung yg aman tuu..

Masa ni Komunis datang menyerang..
Dorang maen tempak2 guna senapang betul yg diisi peluru kapur..
Gempak woo~

Takut.. Komunis datang menyerang..

Komunis mendominasi.. 
Dorang nak bawak sorang askar utk dipancung..

Maaf gambar gegar..

Antara yang tertewas..

Kat depan khemah VIP tu askar Jepun nak pancung
kepala askar tu..

Yang mati hidup semula.. hihi..



Bersajak mengenai remaja sekarang..

Mat rempit datang mengelilingi org alim yg bersajak td..

Scene macam dalam cerita Bohsia..

Depan khemah VIP tu Rektor tgah bg bendera dekat 'Tugu Negara'..

Gambar sebelum bergerak ke Padang Kawad utk Ambang Merdeka..

Datuk nak pindah ke UIA..
Farewell Datuk.. Bye..
Thanks for everything..

p/s: Happy Merdeka Day.. Congratez Malaysia b'coz celebrating 55th of Independence Day..
p/s/s: excuse my English.. ^_^

Saturday, August 25, 2012

Melaka-KL-Johor-Melaka

Assalamualaikum.. Khamis lepas sampai hari Sabtu, Ieysha berjalan2 dekat byak tempat.. Best.. Mula2 ke KL sebab nak g IJN untuk checkup ayah.. Then, kteorg g pusing2 Stadium Negara dgan Stadium . . . (x ingat).. Saja2 nak tgok sebab tu stadium utk Wonder Girls dgan Big Bang buat persembahan nant.. Pastu, kteorg balik Muar,Johor sebab hari Jumaat kteorg nak g Rengit,Johor sbb nak beraya..

Sedara..

Ieysha dan kakak..

Me~

Mak..

Ieysha dan adik..

Pastu, kteorg g makan mee rojak dekat Warong Mat Marican dekat Batu Pahat.. Dalam mee rojak dia ade vade.. Rase die okay2 jer.. Pastu, g jalan2 shopping dekat Summit Parade..

:)

Pakcik dekat Warong tuuu..

Mee Rojak..

Pastu balik Muar semula.. Esok pagi baru balik Melaka..

p/s: Penat gila masa tuu..

Monday, August 20, 2012

RAYA!!!

Assalamualaikum... 


Saya, SITI NURSHAHIDAH ALI a.k.a IeysHa ingin mengucapkan
SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI 2012
MAAF ZAHIR DAN BATIN
^_^

p/s: . . . . . .

Saturday, August 18, 2012

Activities | 18/8/2012

Assalamualaikum.. Hari ni Ieysha tolong mak potong daun2 pandan untuk dibawa ke kubur arwah nenek dan arwah makcik masa hari raya pertama nant.. Banyak.. Ade la dalam 10 ikat.. Naseb baek masa nak habis mak tolong sikit2..



Final result.. fuhh,,penat..

Lepas tu mak kata hari tu ada sedara datang.. Kebetulan sedara tu pon dulu amik diploma Sains Komputer.. Skrang dh habis degree dh pon dan sedang bekerja dekat Bank BSN.. Dari dulu mintak nota2 die.. Tapi, dia kata takut dh terbuang.. Akhirnya, dia bg jugak nota2 dia.. Banyak jugak r.. Subjek2 yg Ieysha belom amik pon ade.. Tapi, satu jer yg laen kat nota2 tu.. Course code zaman dia laen dengan zaman Ieysha. Tapi,ok la.. Alhamdulillah..

Pening kepala banyak2 kertas ni..
Will read those later..

Hari ni balik kampung dekat Segamat, Johor.. Then, esok petang dh balik Melaka semula.. :(
Lepas ni, nak gosok baju raya and kemas baju2 yg patot utk dibawa ke kampung.. Dan sambung kemas rumah sikit2.. 

p/s: First time rasa sedih Ramadhan dh nak habis.. Selama ni happy jer nak dekat raya. :(
p/s/s: Bye2 Ramadhan.. Semoga jumpa di Ramadhan tahun hadapan.. InsyaAllah..

Tuesday, August 14, 2012

Dah rajin dah..

Assalamualaikum.. Sekarang ni Ieysha dh rajin sikit nak update blog.. Dalam 2 minggu ni, i'll try to update my blog se-update yg mungkin.. Oh my English!!! hahaha..

Sahur untuk hari ini,, Ieysha try service penghantaran yg dilakukan oleh sorang kakak UiTM KBM.. Dia kata dia hantar apa jer,, contoh makanan or topup ke UiTM Lendu.. Fyi,, UiTM KBM dan UiTM Lendu jaoh bai.. Charge yg dikira, berdasarkan harga benda tu kot.. Ieysha pon x pasti.. Ieysha dan Anna Nasoha pesan soh bli McD.. tu utk sahur..

McD!!!

Fries dh kene bedal dulu dh.. :)

Ok,, Ieysha jakun..
Dah lama x beli McD..
Straw dalam bungkusan kertas..
Jakun doowh~

p/s: CALCULUS 2 time... Esok quiz..

Owner

My photo
Nama diberi, SHAHIDAH ALI dan berumur 20 tahun (buat mase nih).. Melanjutkan pelajaran di UiTM Melaka, mengambil Diploma Sains Komputer,Semester 5. InsyaAllah, ini semester terakhir. :D

Nak Cari Pe???

Loading...