NuffNang...

Monday, January 31, 2011

x patot...

sbnrnya benda nih dh lamer terbuku dihati...hal ni meronta2 nk di kuarkan...maap Ieysha hulur terlebih dlu sekiranya ader yg terasa,terguris,tergeram n byak ag ter- kat post Ieysha kali nih...bkan niat nk memburukkan ataupun menghina ataupown mencelakakan pihak nih...hanya sekadar nk menegur dan menyedarkan pihak ni supaya mengambil tindakan...

back to the point...semua org yg akan mempunyai lesen tetap akan melalui ujian berkomputer kan?? mesti punyer...seperti Ieysha sendiri yg otw amik lesen nih,telah pown lulus ujian berkomputer setelah dua kali melaluinye...hehehe...Ieysha tinggal di Melaka dan mengambil lesen di Melaka..mesti tau kan di mana tempat mengambil ujian berkenaan..kat tempat ni la yg Ieysha nk citer kan nih...kali kedua Ieysha melalui ujian berkomputer nih,mmg la lulus..epy sesangat dlam ati..tp,mane leh jerit kegirangan kan??? so,just senyum melebar jer kuar bilik tuh..Ieysha pown pakai kasut..tetibe ader sowg anty india ni...die ckap ngan dua owg kakak dekat desk tu yg die x reti gune komputer...pas tu,sowg akak tu straight ckap.."haa...g cube dlu kat komputer belakang tuh.."n akak2 tu pown wat keje masing2..(tp,x de keje pown)..meninggalkan anty india tu keseorangan dekat komputer belakang tu dgan perasaan blurr....Ieysha sbgai satu2 nye orang dekat situ selain dua orang kakak tu,berasa sgt bertanggungjawab nk tolong anty india tu..tolong-menolong kan amalan kiter...Ieysha pown ckap kat anty india tu...

Ieysha: "tu dekat petak kosong tuh,isi nombor ic.."

(die blurr ag...aiiyooo anty...x reti langsung ke ape????)

Ieysha pown bgun dengan kasut x sempat nk sarong,tunjukkan dekat anty tuh...

Ieysha: "ni dekat kotak warna putih ni,taip nombor ic"

anty india: "macam mane?"

Ieysha: (smbil tarik keyboard kat bawah..) "ni nombor kat sini,taip ic anty..."

anty india: "ooo..." (die pown taip...pas tu Ieysha sambong pakai kasut..)

siap jer pakai kasut,Ieysha pusing belakang nk tgok anty td..boleh die blurr ag..

Ieysha: "pas tuh,tekan anak panah kecik ni dan pilih yg ade perkataan orang awam"

tekan tetikus pown die x reti..pergh..susah tol..lpas dh ajar tu,Ieysha soh anty india tu tekan perkataan 'ok'...fuuhh...best jugak mengajar orang tentang komputer nih...pas tu Ieysha pown ckap ag kat anty tuh.. "lpas nih,jawab jer soklan2 tu..tekan jawapannye."...

okeh..ape yg Ieysha nk ckap nih,kakak2 tu sepatotnye ajar anty tuh..kesian anty tu..harap sangat ader pihak yg amik tindakan...tegur ke ajar ke or ape2 je r...skali ag Ieysha nk ckap yg Ieysha bkan nk memburukkan or nk menghina pihak tu...harap maklum...MAAF skali ag jika ader yg terasa dan marah...kepada yg lain,please jgan menokok tambah citer ni menjdik sesuatu yg ag teruk..please..mohon sangat...

p/s: ishk3...x patot...

2 comments:

.: lalala :. said...

a'ah, memang ade makcik2 yg belum reti lg. kite yg tahu neh patut ajar mereka. tp, sebenarnye mereka lagi bijak dari kite. ^_^

SITI NURSHAHIDAH BINTI ALI said...

tu mmg x dinafikan r...tp,mmg x puas ati r dgan akak2 kat ctu tu..

Owner

My photo
Nama diberi, SHAHIDAH ALI dan berumur 20 tahun (buat mase nih).. Melanjutkan pelajaran di UiTM Melaka, mengambil Diploma Sains Komputer,Semester 5. InsyaAllah, ini semester terakhir. :D

Nak Cari Pe???