NuffNang...

Saturday, February 26, 2011

MAAAAAAARUUUUUUUUUUU.... the cat..

haaa....mesti kowg penah tgok meoww ni...femes tau die nih...name die MARU...kenal kn??? klau x kenal gak,,Ieysha sarankn yg kowg g putuskn line tenet kat umah...ader tenet,,tp x penah kenal ngan cat ni...hehe..ok2..

ni la MARU...say hi..

latest pic of him..maen dlam kotak lagi..

MARU..
-seekor kucing jantan
-berbaka Scottish Fold
-sangat sukakn KOTAK
-suka dibelai
-sgt suka bermain
-kadang2 pemalas
-pemilik die orang jepun: MUGUMOGU

MARU ni amat la terkenal..g la youtube then search MARU..sah2 kowg jumpe die..MUGUMOGU nih ade account youtube..klik [sini] utk nk g channel youtube die..bukan stakat tu jer..MUGUMOGU ni pown ade wujudkan sa2 laman web khas...laman web ni 100% pasal MARU ni..klik [sini] utk nk g laman web tu..address laman web tu ialah ini - http://sisinmaru.blog17.fc2.com ...

best sgt bace laman web tu..mmg la x paham sbb MUGUMOGU nih tulis dlam Japanese...tp,,kowg leh translate laman web tu ke English...better translate English sbb klau kowg translate Bahasa Ibunda kiter,,nant tkot kowg sendiri x paham...MUGUMOGU ni kreatif orangnye...ape yg kiter tau,,manusia x paham kucing ckap...tp,,biler kowg masok laman web tu,,,kowg akan rase yg MUGUMOGU nih paham kucing tu ckap ape...actually MUGUMOGU ni bina dialog sendiri..tp,,dgan gambar2 yg die tangkap,,,dialog yg dibuat2 tu seolah2 kene ngan gambar tu n dgan sendirinye menjadikn gambar tu hidop...klau kowg bace laman web tu slalu,,kowg akan rase cam MARU tu kowg yg punyer...sbb MUGUMOGU ni slalu update laman web tu..pling latest die update,, mase tarikh 25 Februari 2011...latest kn???

utk pengetahuan kowg,, MARU ni ade terbitkn buku..kowg ader??? haha...sah2 x der.. ader dua buku die..yg pertama tajuknye " I AM MARU " ,,,yg kedua plak " I AM MARU 2 "...kat Malaysia pown ade jual...tp,,x tau kat ner...melalui penghantaran jer kot..slaen tu gak,,MARU ade DVD die sendiri...pown name DVD tu " I AM MARU "...video MARU ni ade digunekn dlam satu iklan syarikat kat America..name syarikat tu,, FRESH STEP..syarikat yg mengeluarkan pasir b***k kucing...ni video iklan tuh...




kejap jer yg ade MARU..n semestinye bersama kotak..hihi...asal la x der syarikat wat kotak amik die jadik duta...mesti MARU suke..n semestinye tuan die pown suke..masyukk..hikhikhik...ni ader video die yg paling3 latest..pown tentang kotak...di upload kat youtube mase 22 Februari 2011 ari tu...




g la masok website die...best...terhibur biler bace...




klik kat bawah...

2 comments:

Linda Zizan said...

hahahaha
comel giler, huhu
tapi ad orang cakap, kalau ambik pic kucin, nty kucin tu cpt maty .. huhuhuhu

http://www.linda-zizan.blogspot.com/

SITI NURSHAHIDAH BINTI ALI said...

huh..ye ker...x tau la plak...hope cat ni x cpat mati...sbb cute sgt..

Owner

My photo
Nama diberi, SHAHIDAH ALI dan berumur 20 tahun (buat mase nih).. Melanjutkan pelajaran di UiTM Melaka, mengambil Diploma Sains Komputer,Semester 5. InsyaAllah, ini semester terakhir. :D

Nak Cari Pe???