NuffNang...

Thursday, April 12, 2012

Jalan-jalan

Ok,,ini entry lapok 12 hari yg lpas iaitu pada 31 Mac ari tu.. Seyesly malas giler nk update blog,tp biler pikir alik dari x buat ape2 keje kat umah baek update jer blog usang ni.. Ni entry bergambar mase Ieysha jalan2 sekitar Melaka bersama2 dgan roomate : Kak Wawa, Syahirah, Raja dan seorang rakan baru iaitu Yani.. Oppss,, Abg Faiz(bf Kak Wawa) & Abg Nabil pon ade..

Perancangan yg dibuat..
Klau x salah 3 hari sblum kteorg lukis ni..
1/2 dari lukisan ni Ieysha yg lukis..hihi *x lawa mane pun~
UiTM - Zoo Melaka - Menara Taming Sari - Jalan2 - Asam Pedas - Jonker Walk - UiTM

First place is Zoo Melaka.. dah lama x nampak dorg.. Rindu~
kterog masuk gune tiket free..
Dewasa RM 10, Kanak2 RM 5
(klau x salah laa)

Haa.. tau x ni natang ape?
Ni la memerang.. Kali ni byak,,yg lpas 2 3 ekor jer..

Akak senior brgambar dgan tupai..(?)

Buaya besar yg diawetkan dan diletak di Zoologi,Zoo Melaka..
Kak Wawa & Syahirah...
(dh tulis jgan pegang,,die pegang jugak..ishk3..)

Ni plak kwan kpada bf Kak Wawa..
Kalau x salah,die ni Abg Nabil..
(x brape ingt nama die)

Kak Wawa..
Ade ke patot bf Kak Wawa suruh Ieysha naek kuda..
Kesian kuda tu nk tampung Ieysha..hihi  :)

Posing sblum turun dari kuda..
Pakcik tu sebok jer nk brgambar jugak.. huhu

Sblum balik,,amik gambar kenangan..

Next place,, Menara Taming Sari..
Abg Nabil, Abg Faiz & Kak Wawa x naek..
Dewasa RM 20 (bukan warganegara)
Dewasa RM 10 (warganegara)

Masing2 muka excited.. hehehe

Budak excited terlebih.. ^_^

Mase ni petang dh nk malam..
tak nampak matahari terbenam sbb awan byk.. :(

Muzium Samudera..

hehe.. Skodeng orang mandi kat bawah tu.. 

Lepas dh turun dari Menara Taming Sari,,kteorg teros g Kota Laksmana..
Ieysha order Nasi + Asam Pedas Ikan Pari + Carrot Susu + 1 Otak-otak..
pedas giler!!!

Boleh tahan r makan kat situ..
Harga makanan yg Ieysha order RM11.10..

Next destination is Jonker Walk..
Kteorg dapat parking free sbb Yani belajar dekat Kolej depan Jonker Walk tuh..
Tak byak gmbar amik sbb ramai org.. Sesak..
Ade yg bli jam tgan, keychain beras, keychain biasa, gelang & selipar..

Ieysha plak beli si Comel nih.. RM 19.90
Belom bg nama ag kat die..
Dia kawan baru kepada Otto.. Siapa Otto?

Ni lah Otto
|
V
^_^

Pas tu kteorg berpisah ngan Yani dan balik UiTM naek kereta Abg Nabil..
6 orang berhimpit dlam kereta..

Gambar Kenangan tanda kteorg keluar sama2..
Dua semester duduk satu bilik baru skrang keluar sama-sama..
Oh,,btw thanks Yani sbb join kteorg & bagi tumpang kereta..

Source: Facebook Kak Wawa, Facebook Syahirah & Facebook Ieysha..

p/s: Sangat seronok bila dapat keluar ramai-ramai macam ni.. ^_^
p/s/s: Next semester, Kak Wawa dh x duduk kat kolej kediaman ag dah.. sob2.. :(

2 comments:

Zayani said...

haha. oh nama die abg nabil ;p

IeysHa said...

tu r,,agak yakin nama die nabil..

Owner

My photo
Nama diberi, SHAHIDAH ALI dan berumur 20 tahun (buat mase nih).. Melanjutkan pelajaran di UiTM Melaka, mengambil Diploma Sains Komputer,Semester 5. InsyaAllah, ini semester terakhir. :D

Nak Cari Pe???