NuffNang...

Wednesday, March 16, 2011

Rakyat Malaysia di ISL..

As-salam...pe habaq??? ...yesterday,, there's a blog entry that make me excited + shocked + byak ag laa..ok2..sesape yg penah study dkat Sekolah Rendah Kebangsaan Taman Bukit Rambai tahun 2010 ke bawah sila angkat tgan...(^_^) /

haa...kenal x cikgu Suhaizi Shukri??? die tu cikgu PJ... hah??? kowg yg x penah blajar kat situ tp penah dgar name die??? kowg2 yg minat bola ni ofcoz akan penah dgar name tu..

hihihi...jom..tgok gambar die...


cute x??? (*_*)"



ni la insan yg bernama Suhaizi Shukri..


die ni keje sebagai guru PJ kat SKTBR dulu..tp,, dh pindah awal tahun 2011..pindah ke mane, x tau la pulak.. dan pada bulan Januari sebelum die pindah tu,, ade nmpak die dalam tv.. die mengadili perlawanan futsal di Universiti Islam Antarabangsa... tu kot nama universiti tu..

esoknye my mom tnya kat cikgu ni.. n die x caye yg die masok tv.. hihihi..n yes.. he is a referee.. cikgu Suhaizi ni penah mengadili byak perlawanan.. mostly match yg kecik2 jer..walaupown kecik2,, match tu ade yg dekat negara China - 36th Asian Schools Football Championship..

haa... ni yg nk dok citer.. die dpat adili perlawanan besar plak... siap masok tv ag perlawanan tu..tp, kat malaysia x siar pown.. kali ni die mengadili ISL..pe tu??? ISL tu Indonesian Super League.. n FYI,, he is the first Malaysian referee that will officiate the ISL... org Malaysia pertama tuu...


gambar ni mase die nk berangkat ke Indonesia..
yg sebelah tu kuarge die, Suhaidi..
macam kembar..herm,, ntah ler..



tu diaa..yg tengah tu...
mase ni die mengadili match
between Persija Jakarta vs Persiba Balikpapan..
final result, 5-1.. Persija Jakarta won..
13 mac.. ahad lpas..


Bangga sangat biler ader next Malaysian yg berkhidmat kat luar.. macam contoh yg sebelom ni,, Subkhiddin ngan Safee Sali.. ag membanggakn,, he is my teacher.. agaknye org yg mengajar PJ kat skola mmg berpotensi utk mnjadi sowg pengadil ea???


Cikgu Suhaizi ni penah hadiri
Kursus Pengadil Potensi FIFA 2009
di FAM Kuala Lumpur..

ape2 pown,, tahniah kepada Cikgu Suhaizi kerana menjadi next person yg mencipta nama di ISL selepas Safee Sali...


ketika di sana...



sumber photo: Facebook Suhaizi Shukri , Facebook Suhaidi Shukri , TheJakartaGlobe

p/s: actually mase mule2 bkak entry blog tu,, x rase pe2.. sbb tajuk tu tulis,, "Lagi Rakyat Malaysia mencipta nama di ISL"... bler scroll down ke bawah tgok2 ref dlam gmbar macam penah kenal... tu yg start excited.. hihihi.. BANGGA SANGAT...

p/s2: dgar kater ade perlawanan persahabatan antara Malaysia XI vs Chelsea FC dekat Stadium Bukit Jalil, 21 Julai 2011....

4 comments:

anis farhana said...

wahh , turut berbangga :D

smileandcry said...

wuahh. bangga aq pna jd anak murid dia. :)

SITI NURSHAHIDAH BINTI ALI said...

tol3...sgt bangga...

chot_fais said...

wah,,ni coach aku ni..die ar yg train aku smpai aku maen state..haha. sory ar ckgu xdpt follow jd ref,kne smbng stdy ar..haha..pape pon sy salute ckgu smpai ble2 ar.. steady ckgu suhaizi!!

Owner

My photo
Nama diberi, SHAHIDAH ALI dan berumur 20 tahun (buat mase nih).. Melanjutkan pelajaran di UiTM Melaka, mengambil Diploma Sains Komputer,Semester 5. InsyaAllah, ini semester terakhir. :D

Nak Cari Pe???